Orthomoleculair betekent gezonde moleculen.   In de orthomoleculaire geneeskunde is het uitdrukkelijk zo dat er gewerkt wordt met stoffen die normaal ook in het lichaam worden gebruikt en kunnen worden verwerkt.

De orthomoleculaire voedingsleer richt zich erop de lichaamscellen te voorzien van alle bouwstoffen die nodig zijn om optimaal te kunnen functioneren en gezond te blijven. Om ziekten te voorkomen is het vernieuwen van cellen (een goede celopbouw) noodzakelijk. Wanneer een cel beschadigd is vernieuwt deze zich, maar met onvolwaardige voeding blijft deze beschadigd.

Een orthomoleculair voedingspatroon brengt balans op zuur-base niveau, in de hormoonhuishouding, op het niveau van de neurotransmitters, het immuunsysteem, de darmflora en de bloedsuikerspiegel.

Voorkomen is beter dan genezen is kenmerkend voor orthomoleculaire voeding.

Het is heel simpel; wanneer je gezond bent wordt je minder snel ziek. En wordt je toch ziek, dan zul je sneller herstellen.

Waarom is orthomoleculaire voeding zo belangrijk ?

De kwaliteit van onze voeding is achteruitgegaan door milieuvervuiling en de vele bewerkingsprocessen die tegenwoordig toegepast worden op ons eten. Hierdoor vind je in de supermarkt tegenwoordig meer vulling dan voeding (voeding zonder voedingsstoffen). Dit met ziektes en uitputting van het lichaam als gevolg.

Ons Westerse voedingspatroon bevat teveel bewerkt voedsel, teveel geraffineerde suikers, teveel (bewerkt) vlees, teveel zuivel, etc. Wist je dat deze voeding de kans op een depressie met wel 55% verhoogt? Om maar niet te zwijgen over alle welvaartsziekten waar we mee te maken hebben.

Door je lichaam goed te onderhouden zul je een energieker en actiever leven ervaren. De weerstand verbetert aanzienlijk, waardoor bacteriën en virussen geen kans hebben. Door een betere weerstand ben je beter beschermd tegen virusaanvallen.

Neem de verantwoording over je eigen gezondheid en schakel over naar orthomoleculaire voeding.

Voor wie is het bedoeld ?

  • Voel je je altijd moe?
  • Heb je gezondheidsproblemen door stress?
  • Heb je buikpijn?
  • Kun je moeilijk slapen?
  • Kan je moeilijk voedsel verteren?
  • Heb je last van de menopauze?
  • Heb je allergieën?
  • Heb je artritis?

Voor een volledig overzicht zie ook de symptomenwijzer.
Aarzel niet en vraag een analyse aan.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand