Check hier enkele redenen om te starten met ortho-nutritionele therapie

Waarom symptomen orthomoleculair behandelen? Symptomen geven je signalen over de gezondheidstoestand van jouw lichaam.
Daarom pak je beter de oorzaken van de symptomen aan voordat er sprake is van een ziekte.

Chronische vermoeidheid en burn-out

Chronische vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Het ontrafelen van de multifactoriële oorzaken en het begeleiden naar een optimale gezondheid is één van mijn stokpaardjes!

Chronische stress en stress-gerelateerde aandoeningen

Eén van de gevolgen van chronische stress is vermoeidheid, bijnieruitputting, wanhoop, depressie en “vast zitten”. Door ondersteuning op lichamelijk en emotioneel vlak, kan de vicieuze cirkel verbroken worden

Chronische ontstekingen in het lichaam, artritis en artrose

Bij chronische ontstekingen, ontsteking en slijtage van de gewrichten wordt er gekeken naar de mogelijke oorzaken en wordt de verzuring van het lichaam aangepakt. Deze klachten worden aangepakt door aanpassen van leefstijl, voeding, beweging en natuurlijke ontstekingsremmende middelen.

Hormonale stoornissen, vruchtbaarheid en menopauze

Steeds meer mensen krijgen hormonale klachten en ziekten, zelfs op jonge leeftijd. Door te letten op voeding, leefstijl en omgevingsfactoren kunnen we de klachten verminderen.

Spijsverteringsproblemen

Chronische stress of voedselintoleranties kunnen een oorzaak zijn. Het kan ook een gevolg zijn van galproblemen. De gal, geproduceerd in de lever, is verantwoordelijk voor het emulgeren van de vetten die je eet. Bij een tekort ontstaan spijsverteringsproblemen, zoals misselijkheid na eten van vetrijke maaltijd, lichtgekleurde ontlasting, opgeblazen en borrelende buik. Ook de lever speelt een belangrijke rol. Slechte ontgifting, gevoeligheid voor koffie, alcohol en vetrijke voeding, vermoeidheid, bijwerkingen van medicijnen, migraine,… kunnen allemaal als oorzaak een slechte leverfunctie hebben. Voeding, lever-ondersteunende stoffen kunnen helpen ontgiften.

Immuniteitsproblematiek

Het immuunsysteem is een van de meest gevoelige systemen voor interventies met voeding en natuurlijke actieve substanties.
Bij ziektebeelden zoals kanker, gevoeligheid voor bacteriële-, schimmel- of virusinfecties, laaggradige ontstekingen is het immuunsysteem onvoldoende werkzaam. Allergieën, auto-immuunziekten en soms ook chronische vermoeidheid kunnen beschouwd worden als aandoeningen van een te actief immuunsysteem.

Darmklachten en spastisch colon

70% van alle chronische aandoeningen beginnen in de darm. Een opgeblazen gevoel, diarree of obstipatie, slijm bij ontlasting, darmpijn, enz. zijn mogelijke symptomen. Ook mensen die moeilijk kunnen afvallen hebben vaak darmproblemen. Evenals problemen met de immuniteit zoals frequente verkoudheden, sinusitis, huidaandoeningen, reuma , vermoeidheid kunnen door het herstel van het darmwerking verholpen worden.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand