Ben je op zoek naar net even wat anders? Een spread, dip, of basis voor een gerecht wat niet uit een potje komt en zeker niet die ‘standaard’ smaak heeft? Deze muntpesto is de oplossing! De verse kruiden maken het een heerlijke verfrissende basis voor elk soort gerecht. Je kan de pesto gebruiken al extra smaakmaker in een salade of als dip bij je snackgroenten.

Dit heb je nodig voor een potje muntpesto :

  • 1 grote hand verse munt
  • 1 hand peterselie
  • 50 gram walnoten
  • 20 gram cashewnoten
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het :

Voor het maken van een pesto kan je het beste een hakmolen gebruiken. Een blender heeft over het algemeen wel wat meer vocht nodig en dan wordt je pesto te dun. Meng alles samen in de hakmolen met een heeeel klein scheutje water en maak verder smeuiïg door het toevoegen van olijfolie. De pesto is in de koelkast zeker een paar dagen houdbaar!

Sluit Menu
×
×

Winkelmand