• Eenvoudige afname via wangslijmvlies – zelftest – test-set en resultaten ontvang je thuis.
  • ISO17025 gecertificeerd Europees laboratorium
  • Duidelijke functionele uitslag
  • Persoonlijke aanbevelingen

Jij bent uniek, je gezondheidsplan is dat ook

Wil je je leefstijl verbeteren, omdat je bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen, sportprestaties wilt behalen of wat lekkerder in je vel wilt zitten? Een DNA Leefstijl test kan je helpen erachter te komen hoe je het beste kunt beginnen. In het labo onderzoekt men je genen die verband houden met voeding, sport en leefgewoonten en vertalen deze naar persoonlijke en praktische adviezen. Behaal je leefstijl doelen op basis van je DNA.

Persoonlijk DNA-leefstijl rapport

Ieder mens is anders en daarom is ook iedere DNA-uitslag anders. Je krijgt een persoonlijke uitslag met aanbevelingen die op het lijf geschreven zijn.

Persoonlijk DNA kookboek

Vertelt de DNA Leefstijl test je dat jouw lichaam extra goede vetten nodig heeft? Of dat je wat minder goed reageert op koolhydraten? Maar wat kun je dan het beste eten? Het DNA kookboek bevat persoonlijke recepten, op basis van je DNA Leefstijl test

Van inzicht naar concrete aanpak – Het DNA dieet

Waarschijnlijk levert het een hoop vragen op als na onderzoek blijkt dat jij bijvoorbeeld minder goed op koolhydraten reageert dan de gemiddelde populatie. Wat betekent “reactie op koolhydraten”, waarom is het nodig om hier iets aan te doen en hoe kan ik hier iets mee zonder mijn bestaande eetpatroon drastisch te veranderen? Allemaal vanzelfsprekende vragen die in het DNA rapport duidelijk worden beantwoord.

Het onderzoek is opgebouwd rondom een groot aantal gezondheidsthema’s zoals een hoge bloeddruk of de opname van vitamines. Ook een aantal thema’s die specifiek te maken hebben met voeding & afvallen maken deel uit van het onderzoek. Denk hierbij aan: hongergevoel, de reactie op verzadigde vetten en opnieuw aankomen na gewichtsverlies. Bij elk onderwerp wordt uitleg gegeven over wat het precies inhoud, je komt te weten welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden en nog belangrijker wat voor jou goede alternatieven zijn. De ervaring leert dat dit concrete aanpassingen zijn die eenvoudig zijn in te bouwen in je bestaande eetpatroon. Kleine aanpassingen dus, die zorgen voor een groot resultaat.

Geen ziektebeelden

Een DNA Leefstijl test gaat niet over ziekten. Er zijn DNA onderzoeken die ziektebeelden in leefstijl pakketten verwerken of die leefstijl onderdelen rapporteren en je ruwe data geven die wel ziektebeelden gerelateerd zijn.

4 Verschillende DNA leefstlijltesten

BASIC – GENE 16 DNA leefstijl onderdelen

Waarom komt de één kilo’s aan en de ander niet, terwijl precies hetzelfde eetpatroon aangehouden wordt? Het effect van koolhydraten op jouw lichaam, de mate waarin je in staat bent het jojo-effect te vermijden en je reactie op verzadigde vetten zijn enkele voorbeelden van inzichten die een DNA onderzoek kan geven. Talrijke genen kunnen verantwoordelijk zijn voor overgewicht. In de DNA test van Basic-Gene zijn alleen de genen inbegrepen die het meest betrouwbaar zijn en de grootste invloed hebben op ons gewicht. Zo bepaalt het MC4R gen in welke mate onze eetlust goed gereguleerd wordt en het APOA2 gen hoe ons lichaam reageert op de inname van verzadigde vetten. Het hebben van een gunstige of juist ongunstige variant van deze genen bepaalt in welke mate we gevoelig zijn voor overgewicht. Zo zijn mensen met een ongunstige variant van het FTO gen wel drie keer gevoeliger voor gewichtstoename bij inname van teveel koolhydraten dan mensen die niet over deze variant beschikken.

Wanneer je meer risico hebt op overgewicht kan een persoonlijk voedingsplan op basis van je DNA helpen met gewichtsbeheersing of gewichtsreductie. Met het Basic-Gene DNA leefstijl onderzoek krijg je onder andere inzicht in je aanleg met betrekking tot het bereiken of behouden van een ideaal lichaamsgewicht, je stofwisseling en je persoonlijke vitaminen- en mineraalbehoeften.

199 € BESTEL

NUTRI – GENE 32 DNA leefstijl onderdelen

De Nutri-Gene DNA leefstijl test geeft je onder andere inzicht in welke vetten je het beste verteerd, wat je ideale slaapritme is, op welke manier je het beste kunt sporten en herstellen en met welke vitaminebehoeften je mogelijk extra rekening moet houden. Het Nutri Gene DNA leefstijl onderzoek geeft inzicht in 32 verschillende leefstijl gerelateerde onderdelen met als doel meer bewustwording van de werking van jouw lichaam. Met de verkregen informatie en de tips in je persoonlijke resultatenboek kun je waar gewenst wijzigingen aanbrengen in je leefstijl en eetpatroon.

In het DNA onderzoek van Nutri Gene wordt onder andere gekeken naar genen die van invloed zijn op je gewicht en biologische veroudering, de afbraak van stoffen, vitaminen- en mineralenbehoeften en je spierstructuur. Ook krijg je inzicht in je genetische aanleg voor gezondheidsrisico’s betreffende hart en vaten.

249 € BESTEL

NUTRI – GENE + 47 DNA leefstijl onderdelen

Je DNA profiel bevat ontzettend veel nuttige informatie die je kunt gebruiken voor het optimaliseren van je gezondheid. Je genen geven inzicht in welke vetten je het beste verteerd, welke vitaminebehoeften je extra in de gaten moet houden, wat je biologische slaapritme is en welke vorm van lichaamsbeweging het meest gunstig voor je is. Het Nutri Gene+ DNA leefstijl onderzoek geeft inzicht in 47 verschillende onderdelen waardoor je je bewuster wordt van de werking van jouw lichaam. Met deze informatie kun je, daar waar nodig, aanpassingen doorvoeren in je leefstijl en eetpatroon.

In het DNA onderzoek van Nutri Gene+ zijn alleen de genen inbegrepen die de grootste invloed op ons gewicht uitoefenen; zo bepaalt het MC4R gen in hoeverre onze eetlust goed gereguleerd wordt en het APOA2 gen wat onze lichamelijke reactie is op verzadigde vetten. Ook aspecten van je stofwisseling en je vitaminen- en mineraalbehoeften worden met deze test blootgelegd. Met de Nutri Gene+ wordt gekeken naar de genen die een rol spelen bij biologische veroudering en de genen die bepalend zijn bij het beoefenen van sport of het herstel hierna. Ook je genetische aanleg voor mogelijke gezondheidsrisico’s betreffende je hart en vaten komt aan het licht.

325 € BESTEL

NUTRI – GENE PRO 62 DNA leefstijl onderdelen

Hoewel ons DNA voor 99,9 procent identiek is, zorgt het laatste 0,1 ervoor dat wij allemaal verschillend zijn. Zo kan het zijn dat de één niets aankomt door het eten van veel koolhydraten, terwijl de ander zelfs met een lagere inname koolhydraten wat kilo’s aankomt, of presteert de één onder druk juist beter dan gewoonlijk terwijl de ander er slapeloze nachten aan overhoudt. We beschikken over genen die verantwoordelijk kunnen zijn voor overgewicht of een vergroot risico op hart- en vaatziekten, en zo zijn er vele genen die bepalend zijn voor hoe ons lichaam werkt.

De Nutri-Gene pro DNA leefstijl test geeft je inzicht in 62 verschillende onderdelen met betrekking tot leefstijl zodat je te weten komt hoe jouw lichaam werkt op onder andere het gebied van voeding, sport en biologische veroudering. Ook de manier waarop je lichaam omgaat met de afbraak van stoffen, je aanleg voor huidveroudering, je genetische voorkeur voor lichaamsbeweging en herstel, en je vitaminen- en mineralenbehoeften worden met de Nutri-Gene pro DNA test blootgelegd. Deze blauwdruk van de werking van je lichaam geeft je inzicht in je sterke punten zodat je hier gebruik van kunt maken en laat je zien wat mogelijke risicofactoren voor je zijn. Met deze informatie kun je, daar waar nodig, aanpassingen doorvoeren in je leefstijl en eetpatroon zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Met behulp van bloedonderzoeken kun je de huidige status van de verschillende onderdelen onder de loep nemen en zo te weten komen of mogelijk genetische risicofactoren op dit moment voor jou een acuut probleem zijn.

375 € BESTEL

KOOKBOEK

Vertelt de DNA Leefstijl test je dat jouw lichaam goed op koolhydraten reageert? Of dat je wat meer goede vetten nodig hebt? Weten welke voeding goed bi jje past is één, maar wat staat er dan precies op het menu? Je DNA kookboek bevat persoonlijke recepten, op basis van je DNA Leefstijl test.

Het DNA kookboek bevat een 30 dagen menuplan op basis van de DNA Leefstijl test en je BMI. Het biedt je persoonlijk recepten voor een gewichtsbehoudend en een gewichtsreducerend eetpatroon. Ideaal dus als je wilt afvallen, of als je juist op gewicht wilt blijven.

DIGITAAL : 50 € BESTEL

DIGITAAL + GEDRUKT : 88 €

GEDRUKT BOEKWERK DNA LEEFSTIJL TEST

Let op: dit boekwerk kan alleen aangevraagd worden indien je al een DNA Leefstijl test hebt afgenomen.

Wanneer je een DNA Leefstijl test of DNA kookboek hebt besteld, krijg je je resultaat standaard als digitale versie. Veel klanten kiezen daarnaast voor een gedrukte versie van hun persoonlijke resultaten. Zo heb je je resultaten en aanbevelingen altijd bij de hand.

Het boekwerk is te bestellen voor de DNA Leefstijl test en het DNA kookboek. Je persoonlijke boekwerk wordt aangetekend naar je toegestuurd.

39 € BESTEL

Omvang data

Het is belangrijk te melden dat wij alleen op de plaatsen in het DNA kijken waar we moeten zijn voor uw rapport, nergens anders. Ook het lab in Scandinavië kijkt alleen maar op de plaatsen in uw DNA die nodig zijn voor de rapportage. Scandinavië, een bewuste keuze daar de privacywet in Amerika (andere labs DNA onderzoek) het lastiger maakt gegevens te beschermen.

Barcode-systeem

De DNA testen bevatten een registratiecode met een extra beveiligingscode en een systeem dat herkent of een sample is ingevoerd. Het lab krijgt alleen het sample met de barcode toegestuurd en heeft dus geen persoonsgegevens van klanten.

Vernieting sample

Wij kennen geen DNA-databank. Als je DNA onderzoek geslaagd is, wordt je wangslijm sample vernietigd.