Als erkend  Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut®  en voedingsdeskundige ben ik  onderzoekend, creatief en kritisch van aard en altijd op zoek naar de juiste antwoorden. Om de kwaliteit te waarborgen en mijn kennis te verbreden en te verdiepen volg ik regelmatig opleidingen, lezingen, workshops en bijscholingen.

Aan de hand van de orthomoleculaire visie begeleid ik mensen in hun zoektocht naar gezondheid, evenwicht en hormonale balans door een natuurlijke en uitgebalanceerde voeding te combineren met een oordeelkundig gebruik van voedingssupplementen. Dit niet alleen om heel wat ziekten te vermijden maar ook een aantal aandoeningen met succes te behandelen.

Gebrekkige metabolische processen  veroorzaken vele ziekten.  Schade en disfunctie in de mitochondriën, waarvan er in elke lichaamscel duizenden actief zijn om de energie te produceren die je nodig hebt om te leven en gezond te blijven, maken dat je metabolisme van slag geraakt.     Als een grote hoeveelheid mitochondriën beschadigd raakt kan je niet gezond blijven.

NEEM HET HEFT DUS IN EIGEN HANDEN DOOR JE LICHAAM VAN DE JUISTE BRANDSTOF TE VOORZIEN

Het is een kwestie om de biochemische factoren te optimaliseren die ziekte onderdrukken en je gezondheid bevorderen.  Een optimaal voedingsplan zorgt niet alleen voor de behandeling en preventie van ernstige ziekten, maar ook voor het verbeteren van de prestaties van je brein, het verhogen van je energieniveau, blijvend gewichtsverlies en nog veel meer.

Hoewel een orthomoleculair voedingspatroon een aantal richtlijnen kent die voor elk persoon gelden, bevat deze ook specifieke adviezen die zijn afgestemd op de persoon in kwestie.             

WAT KAN IK VOOR JE BETEKENEN?

Ik bied de combinatie die je niet vaak ziet: orthomoleculaire kennis (en daarmee voeding- en leefstijladvies gericht op jouw gezondheid), met de mogelijkheid om dit samen daadwerkelijk te implementeren. Geen advies wat zó ver van je af staat dat je er nooit aan gaat beginnen. Maar begeleiding aangepast aan jou, zodat jij altijd zeker weet dat je het kunt. Vanuit een positiviteit werk ik samen met jou. Met als resultaat meer energie, weg gezondheidsklachten en dat terwijl je voeding alleen maar leuker bent gaan vinden! Je kunt dingen weer doen die je vroeger deed. Niet meer uitgeput op de bank maar vol energie voor jezelf en voor je gezin.

Ik heb inmiddels veel mensen mogen laten zien dat voeding een grote rol kan spelen in het verminderen van klachten gerelateerd aan spijsvertering, vermoeidheid, reumatische klachten, fybromyalgie en burnout. Laat me je vertellen hoe ik je kan helpen!

Als orthomoleculair therapeut ga ik uit van het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Oftewel, door het lichaam op de juiste manier te ondersteunen in zowel voeding, beweging, ontspanning en het eventueel extra aanvullen van voedingsstoffen, helpen we het lichaam zelf veel klachten op te lossen.

 Lees: wat is orthomoleculaire voeding ?